Het Zelfhelend Vermogen

Het zelfhelend vermogen is niet iets zweverig, neem als voorbeeld een wond. Deze heelt uit zichzelf zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Er zijn talloze manieren om het zelfhelend vermogen verder te ontwikkelen en te activeren, hier wil ik het in dit artikel uitgebreide over hebben. Wel wil ik met nadruk vermelden altijd contact op te nemen met de huisarts of specialist bij lichamelijke of geestelijke gezondheid klachten. Het zelfhelend vermogen is een krachtige geneeswijze voor lichaam en geest maar kan ook een goede combinatie zijn samen met de wetenschappelijk gezondheidszorg. De kunst is een goede balance te vinden in de wetenschappelijke en alternatieve geneeskunde. Dit artikel gaat over de alternatieve geneeswijze.

 

STRESS

 

Stress is niets anders dan spanning en druk in het lichaam. Een gezonde dosis stress ervaren wij elke dag en zorgt ervoor dat jij top prestaties kan leveren. Op het moment dat stress een boven toon gaat vormen is deze één van de grootste oorzaken van ziekte zoals hoge te bloeddruk, minder energie, veel of verkeerde ademhaling, vergeetachtig, slecht slapen, hoofdpijn en geestelijke aandoeningen zoals sombere gedachten, snel boos of geïrriteerd, negatieve gedachten (depressie).

 

Ondersteun je zelfhelend vermogen - 5 tips

 

- Verwijder stress uit je leven. Stress is zeer slecht voor je lichaam en geest. 

- Een goede balance in je voeding. De voeding is een belangrijk fundament voor                   je zelfhelend vermogen. 

- Sta positief in het leven, klikt simpel maar wees gewoon gelukkig.

- Een goede verzorging van je lichaam.

- Beweeg/sport voldoende.

Hoe je zelfhelend vermogen activeren

 

We hebben allemaal het vermogen om onszelf te helen, van nature heeft ons lichaam deze gave. Echt waar, ons systeem is zó intelligent dat het zichzelf kan helen. Dan bedoel ik niet alleen de schaafwond op je knie na een val met de fiets bijvoorbeeld.  Je kunt het zelfhelend vermogen op diverse manieren zelf activeren. Bepaalde storingen in jou lichaam kan je opsporen en eventuele de storingen of blokkades geleidelijk aan opheffen. De bedoeling is dat de onderdelen in je lichaam weer smooth samen kunnen werken. 

 

Door met de aandacht naar de storing en blokkade toe te gaan en te doorvoelen wat doorvoeld wil worden.  Hier is een zeer gemakkelijke oefening voor. 

 

 

- Zoek een rustige plek op en zoek een comfortabele plek voor je zelf en sluit je ogen

- Adem rustig in door je neus en uit door je mond

- Ontspan en scan je lichaam als een observeerder en voel waar er spanningen zijn in je      lijf. 

- Leg je hand(en) op die plek(ken) en adem er naartoe

- Adem er als het ware doorheen en geef deze plek ruimte. Erken de blokkade of                 spanningen in jezelf en accepteer dit op een liefdevolle manier. 

- Laat komen wat er komt en zijn wat er is, alles inclusief en zonder het meteen te               analyseren, te willen begrijpen of te veroordelen. Neem je tijd hiervoor!

- Neem je handen van de plekken en open rustig je ogen. 

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat deze oefening voor iemand die net gestart is met het bewustzijnsgericht zijn moeilijk is. Dat is ook de rede dat ik adviseer te beginnen met bewustzijnsgerichte training. Meditatie is hier echt een zeer belangrijk onderdeel, bij deze oefening is het van belang om eerst in je zelfbewustzijn te komen. Vrij van gedachten, spanningen en stress, het zijn in het NU. Als je deze meditatie technieken beheerst kan ik je beloven dat zelfhelend vermogen echt werkt. Zelfheling is voor mij een dagelijkse bezigheid. Wil je meer informatie vul het contactformulier in en ik beantwoord al jou vragen.