Wat Is Een Ego En Hoe Laat Ik Hem Los.

Wat is een Ego, het ego (uit het Latijn) betekent letterlijk Ik. Het Ego is de stem in je hoofd die sinds jij 1,5 a 3 jaar oud was al tegen je praat. Het is het stukje in jou dat zoekt naar bekrachtiging, confirmatie, erkenning, goedkeuring, bevestiging van jezelf en jou leefomgeving. Het krijgt graag complimentjes en probeert er alles aan te doen om er zoveel mogelijk te krijgen. Je ego wordt graag gestreeld toch. Het vervelende is dat jij hem niet bent, het is maar een klein stukje van jou hersens die heeft beslist wie jij bent en moet zijn. Deze is gevormd door jou opvoeding, school, trauma's die je meegemaakt hebt en de maatschappij enzovoort. Maar dit inzicht is erg gereduceerd en krijgt steeds minder meerwaarde in jou leven naarmate je ouder wordt, jij bent veel meer als dat kleine ikje. Ik kan jou verzekeren dat de kwaliteit van jou leven vertienvoudigt als jij de ego kan beheersen zodat hij jou leven niet meer beheerst. Gelukkig zijn hier oefening voor die er voor kunnen zorgen jou dichter bij je ware zelf te brengen.

Het ego is niet jouw vijand of iets negatiefs maar het is belangrijk dat je weet dat jij niet die ego bent. Ondanks de ego zorgt dat jij leuke dingen meemaakt en nog belangrijker is dat hij zorgt dat jij een herkenbare persoonlijkheid hebt voor mensen in je omgeving, vrienden en familie leden wil jij niet dat hij de regie over je leven neemt. Het accepteren van je ego is dus een zeer belangrijke stap, bewustwording van je ego is de tweede stap zodat je kan ingrijpen als hij op de verkeerde momenten jou leven overneemt!

Een goede oefening om jou ego onder de duim te houden zijn de dingen waar je moeite mee hebt, je zou kunnen denken aan je kwetsbaar op te stellen, relativeren en loslaten. Tenslotte niet onbelangrijk, leef in het NU. Maak keuze vanuit je ware zelf en zoek de ware verbinding en stilte in jou innerlijke zelf. Mediteer regelmatig, ook al zijn het maar vijf minuten meerdere malen per dag want oefening is de enigste manier om jou ego onder controle te krijgen. Vragen kunt u stellen door middel van het contactformulier.