Bewustzijnsgericht zijn - Wat is Dat

Bewustzijnsgericht - Wat Is Dat?

De betekenis van bewustzijnsgericht (Mindfulness) is makkelijk beschreven maar kost oefening om het ook daadwerkelijk te implementeren in jouw leven. Het is een volledig bewustzijn van het heden waar jij je bevindt in het hier en nu. Het help jou stressvolle situatie, stress prikkels eerder waar te nemen en deze om te buigen. Oude gedachtenpatronen die niet goed voor je zijn te vervangen door nieuwe gedachtenpatronen waar jij je lekkerder bij voelt.  Persoonlijk vind ik het bewustzijnsgericht (Mindfulness) een belangrijk onderwerp om te beheersen of je nu met spiritualiteit bezig bent of niet. Het maakt jouw leven zo een stuk makkelijker, een leven met (veel) minder stress, een betere concentratie en het ontspannen gaat je veel makkelijker af. De geest is kalm en rustig.  Je leert bewuster keuzes te maken en reageert niet op de automatische piloot in situaties. Je vangt stressprikkels eerder en gemakkelijker op zodat jij deze beter in het gedachtenpatronen kan controleren. 

 

Belangrijkste effecten van bewustzijnsgericht zijn. 

 

>  betere bewustwording van emoties en gedachtepatronen. Je hebt een uitwijkmogelijkheid, een keuze om hier beter mee om te gaan.

>  het beter loslaten en afstand nemen van problemen.

> jij leeft je leven bewuster en intenser, houdt dus simpelweg in dat jij meer kan           genieten.

> jij weet jouw energie beter te reguleren gedurende dag.

> vermindering van de stress symptomen zoals hoge bloeddruk, vermoeidheid, depressie en slapeloosheid enzovoort. 

 

Op het moment dat we verminderen of stoppen met het identificeren van onze gedachten, gevoelens en sensaties, dan kunnen we de afstand nemen van de dingen die we doen die de gezondheid van de mens bevorderen. Jezelf (leren) kennen is het bewustzijnsgericht leven. 

Wel raad ik aan zelf aan de slag te gaan met mediteren om de innerlijk rust en ontspanning te beoefenen zeker als je net gestart bent met het trainen van jou zelfbewustzijn. Dit maakt de stap naar het bewustzijnsgericht zijn een stukje kleiner. Er is werk aan de winkel maar geloof me, het is het waard!